Christians karriärresa på Jeeves

Mitt namn är Christian och jag är 28 år. Efter gymnasiet var jag inte säker på vad jag egentligen ville göra, men jag började arbeta som tillverkningsoperatör på ett livsmedelsföretag. I samband med att de skulle implementera ett nytt ERP-system fick jag möjligheten att arbeta för bolagets IT-avdelning, och fick en aktiv roll i att införa systemet i verksamheten. I och med detta skapades mitt intresse för ERP-system. Parallellt med mitt jobb började jag studera på KTH. Jag har alltid varit driven och intresserad av att skapa möjligheter till förändring och förbättring, och ville efter studierna arbeta inom en bransch där detta har betydelse. 2015 anslöt jag mig sedan till Jeeves som en del av bolagets konsultteam.

Genom konsultrollen fick jag möjligheten att arbeta i en dynamisk miljö, nära kunderna och deras kritiska funktioner, för att förverkliga lösningar och projekt som stödjer deras verksamheter. Ingen dag är den andra lik i arbetet som konsult, och detta var både kul och lärorikt. Vid årsskiftet mot 2018 fick jag en ny tjänst och arbetar numera som Produktchef. Som Produktchef är jag med och bidrar till riktningen för bolaget genom vision, strategi och definition för produkten och hur den ska stödja våra kunder och vår marknad.

 

IMG_0232 (3).jpg

 

ERP-system bidrar med en mycket viktig funktion hos företag. I systemet samlas data kring verksamhetens processer. Med samlad data kan systemet bidra med värdefulla insikter om hur det går för ett företag och visa indikationer på hur olika aspekter av verksamheten kan förbättras. Effekterna bidrar till ökad produktivitet, och förbättrar samarbetet mellan verksamhetens olika funktioner samt mellan kunder och leverantörer. Med detta menar jag att ett företag kan genom sitt ERP-system driva förändring och förbättring som bidrar till ökad framgång. Den som arbetar med ERP-system har oavsett funktion en viktig roll att spela i detta, och kan genom olika initiativ stödja kunderna i deras fortsatta utveckling. Som konsult i denna bransch är det viktigt att förstå hur teknologi ska tillämpas för att kunna stödja olika verksamheter på ett sätt som ger ökad produktivitet och förbättring.

Det är en otroligt spännande tid vi befinner oss i nu. Världen och företagandet genomgår en radikal transformation, där revolutionerande teknologier och tillämpningar som bland annat AI och Internet of Things är starka drivkrafter och möjliggörare. Effekterna kommer bli omfattande och branschen för ERP-system kommer att definieras på nytt. Denna utveckling påverkar också vår produkt, hur tillgänglig den är och hur väl den bemöter marknadens behov på kort och lång sikt. Jeeves är ett bolag som har unika möjligheter att kunna ligga i framkant i denna utveckling. Det är fantastiskt utmanande och spännande att få vara med på denna resa!

Är du nyfiken och vill veta mer, eller vill du ha någon att prata med gällande karriär, branschen eller liknande? Connecta på LinkedIn à https://www.linkedin.com/in/christianschreil


Jobbar du redan på Jeeves Information Systems AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@jeeves.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor