Emmas resa från trainee till konsult

Jag heter Emma, är 24 år och tog examen förra våren. Jag kommer från Småland men flyttade till Halmstad för att läsa affärssystem på högskolan. Jag hade praktik under hösten 2016 på Jeeves i Göteborg. Under min praktik fick jag följa med konsulterna ut till kund och se hur deras arbete gick till. Jag var väldigt nöjd med min praktik då jag fick se mycket av systemet och hur det är att vara konsult på Jeeves. Att söka Jeeves Traineeprogram kändes därför naturligt och förra hösten påbörjade jag Traineeprogrammet på Göteborgskontoret. Efter Traineeprogrammet kunde vi söka tjänster på några av de andra kontoren i Sverige. Jag valde att söka till Stockholm och fick platsen. Sedan årsskiftet bor jag i Stockholm och arbetar som ekonomikonsult.

Min upplevelse av Traineeprogrammet är att det var en bra kombination av att få lära sig systemet, lära känna organisationen och få uppleva det tillsammans med traineekollegorna. Under Traineeprogrammet fick vi åka runt på de olika kontoren vilket jag tyckte var riktigt kul, för då fick vi lära känna organisationen samtidigt som vi fick chansen att träffa alla härliga kollegor!

 

IMG_0376_red (3).jpg

 

Uppbyggnaden av programmet var att vi hade mycket teori där vi blandade föreläsningar och övningar för att lära oss systemet. Vi varvade även med att ha praktik på konsulting, sälj och support. Det var intressant att praktisera på övriga funktioner för att lära sig hur support och sälj arbetar, det gav en större förståelse för hur deras arbete ser ut. Vi samarbetar med både support och sälj för att leverera lösningar till kunderna och förståelsen för support och sälj har underlättat det samarbetet för mig som konsult.

Mot slutet av Traineeprogrammet blev innehållet mer fokuserat kring det område vi valt att rikta in oss på. Det som var mest utmanande med programmet var att det var ett högt tempo med många områden att täcka, Jeeves är ett fantastiskt system och det finns massor att lära sig.

För att vara en bra konsult bör man tänka på att lyssna på sina kunder och hela tiden tänka på att vi tillsammans med kunden ska se till att de får ut så mycket som möjligt av Jeeves. Som konsult på Jeeves arbetar jag nära de andra funktionerna för att tillsammans leverera så bra lösningar som möjligt till kunderna. En av de delar som gjorde att jag själv fick upp ögonen för Jeeves var att Jeeves har allt från utvecklingen av systemet till support av färdig produkt vilket är något som jag tycker är häftigt.

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Jeeves Information Systems AB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@jeeves.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor